My Jorley

Samen met Leti Arts (Accra, Ghana) heeft WEB.foundation in 2016 het eerste hoofdstuk en demo voor?My Jorley ontwikkelt. My Jorley?is een populaire term onder Ghanese jongeren en betekent ‘mijn schatje’.?In deze mobile game worden met name jongens uitgedaagd om na denken over hoe zij omgaan met seksualiteit. Vanaf 2017 werkt WEB.foundation verder aan de ontwikkeling van nieuwe hoofdstukken in het spel, samen met Leti Arts. Avans Hogescholen sluit aan ten behoeve van onderzoek naar het spel.

My Jorley wordt (door)ontwikkeld binnen Ghanese context. In Ghana zijn de cijfers rondom seksuele en reproductieve gezondheid en rechten op een aantal fronten zorgwekkend. Met My Jorley promoot WEB.foundation op een eigentijdse wijze de ontwikkeling van gezonde seksuele relaties bij Ghanese jongeren. Specifieke onderwerpen waar het spel op richt zijn seksueel geweld, tienerzwangerschap, (illegale) abortus en transactionele seks. Er is in dit spel gekozen om met name de rol en verantwoordelijkheid van jongens en mannen centraal te stellen.
my_jorley_game

Door het spelen van My Jorley worden jongeren uitgedaagd om na te denken over hun eigen attitudes en keuzes, en de gevolgen hiervan.

O.a. door het maken van positieve keuzes worden punten gescoord. Ook worden spelers uitgedaagd met spannende behendigheidsspelletjes. My Jorley is gratis te downloaden via Google Playstore op alle mobiele Android apparaten.

Projectleiding:
Geertje Postma, MSc. Meer informatie>

mj-downloadDownload My Jorley
Klik hier >?

 

Prijs: Gratis
Vereisten :?Android 4.0.3 en later
Content Rating: Tieners
Beoordelingen: 4,7 van 5 sterren

android-apple-app