LOVE.check

LOVE.check is een kaartspel over HIV/AIDS op basis van het bekende memory spelconcept. Het spel bestaat uit 70 kaartjes met foto’s die allen twee keer in het spel voor komen. Het spel start met alle foto’s omgekeerd op tafel en vervolgens worden gelijke foto’s tijdens het spel bij elkaar gezocht. Wanneer alle paren zijn gevonden worden de plaatjes besproken onder begeleiding van een gespreksleider.

Tezamen vormen alle foto’s in het spel verschillende verhaallijnen. E?n verhaal gaat bijvoorbeeld over een gezin waarin een aantal personen HIV-positief zijn of AIDS hebben. Een tweede verhaallijn gaat over verliefdheid, vriendschap, seksualiteit en HIV/AIDS. Weer een ander verhaal vertelt over een meisje dat gevaar loopt op het HIV-besmetting en een vierde verhaallijn kaart vooroordelen en stigma?s rondom HIV/AIDS aan. Door het gebruik van foto’s en beelden om een verhaal te vertellen, is LOVE.check ook zeer geschikt voor mensen die (nog) niet kunnen lezen of schrijven. De gespreksleider maakt gebruik van een duidelijke handleiding waarin een toelichting op de verhaallijnen en belangrijke educatieve boodschappen in het spel staan beschreven.

LOVE.check is ontwikkeld voor Zuid Afrika, Thailand, China en Nederland. De verhaallijnen zijn per land aangepast zodat ze aansluiten bij de lokale situatie en culturele context. Hiervoor is samengewerkt met diverse specialisten en lokale teams per land.?Het spel wordt in gedrukte vorm uitgebracht en kan online via de website van WEB.foundation worden gedownload. Voor het bestellen van gedrukte versies kan contact op worden genomen via het contactformulier.

Projectleiding
Karin van Paassen?Meer informatie >
Marleen Engbersen?Meer informatie>

LOVE.check downloaden en spelen
1) Download hieronder het spel van je keuze.

LOVE.check Zuid Afrika: Engels, Afrikaans, Tswana, Zulu
LOVE.check Nederland
LOVE.check Thailand
LOVE.check China

2) Print alle foto’s twee keer en knip ze uit.

3) Plak bij voorkeur de foto’s op stukjes karton of hout met dezelfde grootte als de foto’s.

4) Lees de handleiding zorgvuldig voor je het spel voor de eerste keer gaat spelen met een groep.

Veel plezier met het spelen van LOVE.check!